מתכונים

מתכונים בריאים ונקיים מרעלים

  • עוגת גבינת קשיו ואוכמניות טבעונית

    לבסיס:

    הכנות  בצק:

    בבלנדר או מעבד מזון להניח:

    1 כוס שיבולת שועל

    1 כוס שקד ניתן להשתמש בקמח שקדים

    4 כפות סוכר קוקס

    לטחון לאבקה גסה (שלא יהיו בכלל בכלל חתיכות שלמות של שקד!)


    להעביר לקערה ולהוסיף:

    3 כפות שמן קוקוס נוזלי.


    לערבב טוב טוב טוב עד שכל הפירורים הפכו כהים.

    לנסות לעשות כדור קטן- אם מחזיק טוב התערובת מוכנה. אם מתפרק- להוסיף עוד 1/2 כף שמן קוקוס. וכן הלאה.

    להזהר- לא לשים יותר מידי שמן- לא יותר מ 4-5 כפות!

    להעביר לתבנית פאי נשלפת 20 ס"מ (לא יותר) משומנת.

    להדליק תנור על 170 מעלות.

    להעביר את התערובת לתבנית ובעזרת תחתית ישרה של כוס ומתחתיה ריבוע של נייר אפייה, להדק את הבצק טוב טוב טוב טוב טוב טוב לתחתית ולדפנות (להדק טוב, כבר אמרתי?)

    להכניס לתנור ולאפות 25 דקות. להוציא ולקרר לחלוטין.


    למלית:

    כוס וחצי קשיו טבעי, מושרה למינימום 5 שעות ומסונן.

    400 מ"ל קרם קוקוס

    מיץ מלימון 

    כפית תמצית וניל

    1 כוס פירות יער טריים/קפואים

    1/3-1/2 כוס מייפל טבעי (לפי המתיקות הרצויה)

    הכנה-

    בבלנדר טוחנים את רכיבי הבסיס למרקם דביק ואחיד משטחים על תבנית 24 עגולה.

    מכינים את המלית: טוחנים בבלנדר חזק את מרכיבי המלית מלבד האוכמניות.

    שופכים חצי מהכמות על הבסיס, משטחים ומקפיאים לחצי שעה.

    את שארית המלית טוחנים שוב יחד עם האוכמניות ושופכים על העוגה. (ניתן לקשט באוכמניות)

    מקפיאים לשעתיים שלוש עד להתמצקות.

    רצוי להוציא רבע שעה לפני ההגשה.


    בתיאבון!


  • לזניית גבינות וירקות טבעונית

    8 דפי לזניה שאינם זקוקים לבישול מוקדם של חברת פליסיה

    לרוטב העגבניות


    5 עגבניות בשלות

    6-7 שיני שום

    1/2 כפית אורגנו יבש

    2 כפות שמן זית

    5-6 עלי בזיליקום טרי

    למלית הירקות

    1 כף שמן זית

    1 בצל קלוף

    1 גזר קלוף

    1 פלפל אדום

    1 חציל קטן קלוף

    4 שיני שום

    1/2 1 כוסות רוטב עגבניות (ראו מתכון מצורף)

    1/2 כוס מים

    1/2 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

    קורט פלפל שחור

    1 כפית אורגנו

    לרוטב הלבן ניתן להשתמש במקום הרוטב ביוגורט סויה  ביו ללא סוכר וניתן להוסיף שמנת סויה לבישול.

    2 כפות אגוזי קשיו לא קלויים

    2 כוסות מים

    2 כפות שמן זית

    2 כפות קמח כוסמין

    1/2 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

    קורט אגוז מוסקט טחון טרי


    אופן ההכנה

    1. רוטב העגבניות: 

    ניתן להשתמש בעגבניות חתוכות משומרות, או לחתוך עגבניות ולבשל אותן כ20 דק ולצנן. 



    2. הירקות:

     חותכים את הירקות לקוביות. מניחים את הבצל והגזר בסיר עם כף שמן ומזהיבים כ-5 דקות, תוך ערבוב. מוסיפים את השום, הפלפל והחציל ומבשלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את רוטב העגבניות והמים, מתבלים ומבשלים 15 דקות. אם צריך, מוסיפים עוד מים – התבשיל צריך להיות סמיך ממרק, אבל דליל יותר מתבשיל ירקות.


    3. הרוטב הלבן: ניתן להשתמש ביוגורט סויה ביו או גבינת סויה 

     טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר עד לקבלת נוזל אחיד. יוצקים לסיר ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה נמרצת.


    4. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרכיבים את הלזניה: יוצקים מעט רוטב עגבניות לתחתית התבנית, ומניחים עליו 2 דפי לזניה זה לצד זה. מניחים עליהם 1/4 ממלית הירקות ו-1/4 מכמות הרוטב הלבן/גבינת סויה. מרכיבים באותו אופן 3 שכבות נוספות.

    5. מכסים את התבנית בנייר אפייה (בלי שייגע בלזניה) ותוחבים את שולי הנייר מתחת לתבנית. אופים 30 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות, עד הזהבה קלה 10.

    6. ממתינים 15 דקות לפני שחותכים את הלזניה, כדי שלא תתפרק.


  • פנקייק בריאות בפשטות

    ללא גלוטן, סוכר או מוצרי חלב

    רכיבים :


    3 בננות 

    8 כפות קמח קינואה

    ¾ כוס חלב סויה ללא סוכר


    הכנה:

    לערבב את כל הרכיבים עם מיקסר


    ליצוק לתבנית חמה- 2-3 כפות מהבלילה , להמתין חצי דקה ולהפוך

    לאחר עוד מספר שניות ניתן להציא

    ובתאבון!


Share by: